MALUG Találkozó.: ütközés-teszt

 

Ma egy már régóta tervezett  programon voltam, egy MALUG találkozón. Nekem ez a tali többek között azért is jó volt, mert én szerveztem, így mind mások, mind a saját ignyeim szerint tudtam szervezkedni.

 

Nem is mondok többet, mert akkor a képeket is posztolnom kéne, amihez ma nagyon lusta vagyok, de egy szorgalmas résztvevőnk (Vazul) már kitette a Youtube a mi hülyeségünk szüleményét, melyhez a 8683-as figek közül a test dummyt használtuk. Hát lássuk a MÁV biztonságát demondtráló teszteket:

Elütős teszt 1.

A motoron ülő bukósisakos teszt-bábu gyors bukfencei után a sínek mellé ért le pihenni, egy motorral. A vonat nem sérült meg, így nyugodtam állíthatjuk: a MÁV tehermozdony teljes biztonságot nyújt a rajta utazóknak.

(Hogy a teszt-bábuval mi tötént, azt tilos megkérdezni.) :P

 

Elütős teszt 2.

 

A Warhammer saga egyik karaktere (ultra marine) bátran nézett farkasszemet a tehermozdonnyal. Nézzük ki az erősebb: a...mozdony.

Miközben a mozdony útjában álló karakter nem tágít, a vonat nagyobb sebességr kapcsol, és mikor a mozdony eléri a ketonánkat, az elveszti háti felszerelését, és a síneken tolatja magát a mozdonnyal.

 

Elütős teszt 3.

A kanyarban még lassan haladó szerelvény mikor észleli a síneken megakadt sportkocsit, a megengedett legnagyobb sebességre kapcsol. De a sofőr sem rest, és még megpróbálja menteni a menthetőt: Egy pillanattal az ütközés előtt rükvercbe kapcsol, és megpróbál kitérni a vonat halált osztó orra elől, ám ez nem sikerül neki.

( a kocsi tényleg hátrébb megy!!! )

 

Ütközős teszt 4.

Jól megfigyelhető, hogy a vonat már a kanyarban elkezd gyorsítani( a vonatvezető furán szereti a halált osztani), és nem veszi figyelembe a síneken megfeneklett tűzoltóautó megkülönböztető jelzését, nem ad neki elsőbbséget, és majdnem elsodorja a sínektől körülbelül 10 studméterre álló operatőrt, aki ilyedtében belenyúl a kamera lencséjébe.

Mind a négy esetről elmondhatjuk, hogy a tesztbábú kisebb karcolásokkal megúszta.

Legofalvából tudósított Kit Fisto. Legofalva, LegoTV

 

[A vidokért Via Vazul]

Kit :)