LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

Készletértékelés: 6754 - Family Home

Készletértékelés: 6754 - Family Home

 

Készletértékelés:

6754 – Family Home

Elöljáróban annyit, hogy nem egyedül építettem, mert segítségemre sietett a is sárga törésteszt-bábu.

 

I. Alapadatok :

Neve: Family Home (Családi otthon)

Sorozatszám: 6754

Témakör: Creator

Altéma: Model-Building

Kiadás éve: 2009

Kockaszám: 976

Minifig: -

Ára: 18.000-22.000 között

Még ne nyissuk ki a dobozt! Csak nézzük, a hatalmas, szépen festett, fénylő dobozt. Már a mérete is furcsa örömmel tölt el. Hogy mekkora a doboz? Hát ekkora: 6,5 cm mély, 37 cm magas és 47,5 cm széles.

Le is mértem a súlyt még bontás előtt a konyhamérlegen:

A kép magáért beszél. NEM, NEM TÁMASZKODTAM RÁ A DOBOZRA!!! :)

Hatalmas. És éppen a mérete miatt nem a hagyományos ujjal benyomandó félköríves perforálást kapta, a doboz szájának két szárnyát, még csak össze sem ragasztották, egyszerű ragasztószalag csíkokat kapott. Így az olyanoknak mint én ( akik elteszik a dobozt ), egy szépen, sértetlenül kinyitható doboz kerül a gyűjteményükbe.

 

II. Mi van a dobozban?

 

Nyissuk ki a dobozt:

Természetesen LEGO. [J] De mennyi! 13 darab zacskó, színültig kockákkal, bigyókkal, és bogyókkal. A doboz továbbá egy 32x32 stud-os zöld alaplap (MENNYEIJ). Több azonos tartalmú zacskó is van a dobozban, amit azt jelzi, hogy a sok logisztika leegyszerűsítésére kisebb blokkokba osztották az azonos elemeket.

Egy LEGO-tenger árasztotta el a 4 személyes konyhaasztalt!

Nem megmondtam?

És ott van(nak) a leírás(ok). Merthogy nem egy, hanem rögtön négy vaskos könyv van a csomagban. 2 a doboz frontoldalát díszítő házhoz, és egy-egy a további két (Merthogy a Creator-hoz hűen ez is egy 3in1 szett.) verzióhoz. Nos én az első verziót építettem meg.

No emm mán leírás!

III/1. Játékmenet:

 

Ez nagy melónak ígérkezik!

Mivel ez nagy szett, az egyforma darabokat széttettem kicsi kupacokba. (csak nagy szettekhez ajánlom azt az előkészületet mert igen nehézkes lenne e nélkül megépíteni)

No lássuk! Első könyv: építs alapot!

Ez meg is van! Kiváló! Nos akkor előbb a közüzemet kell beépíteni. (víz, gáz, fűtés) Nos ebben vannak némi hiányosságok: csak a kertben/teraszon van csap, és nincs semmilyen gázt használó eszköz. Ezeket bele kell MOCcintani! De a fűtést megoldották, méghozzá egy aranyos kis kandallóval. (sajna erről nem sikerült jó képet készíteni ) Következhetnek a falak és egyebek:

Fallal együtt a lépcsőt is megépítettük Busterrel, aki így építés alatt kapta meg nevét. Az a jó a lépcsőben, hogy nagyon stabil, és nem csúnyítja el a ház külső falát, ugyanis nem a falba, hanem a falra építjük a lépcsőfokokat. Fallal együtt a nyílászárókat is be kellett szerkeszteni a nekik szánt foglalatba, ezeket Buster mind ellenőrizte is, de erről inkább nem teszek képet, így is kicsit sok a kép. Azért a legjobb részeket megmutatom:

Kukuccs!!

Ha túl tiszta az üveg…

Nos Buster azóta be is költözött, de erről talán egy másik posztban lesz szó…

 

III/2: játékmenet kettő:

 

Mivel két könyv van a szetthez, én is erre a két szakaszra osztom az értékelésemet.

Miután elkészült a ház alja, nekieshetünk a tető összeállításának. Érdekes észrevételem, melyet a dobozon szinte észre se lehet venni, a tető is két darabból áll: Frontoldal, Hátoldal. Ez játszhatóbbá teszi a készletet.

 

Viszont ez a szett hátránya is, mivel így könnyebben lejön a tető, ami nem feltétlenül a stabilitást jelzi. Akkor építés. Erről mit írjak? Hogy egyik kockát a másik tetejére tettem? Ugyan már! De azt el kell mondanom, hogy a tetőszerkezet is igen stabil, és még hely is van egy két MOC bútornak. Én ugyan anyaghiány miatt egyetlen bútort sem tudtam bele építeni, de amit lesz anyag, építek egy-két dolgot. Sajnos a tetőtér ablakai fixek, nem nyithatóak. Ezt ellensúlyozza a szép kék sötétítő. A kémény a tetőelemeknél két részre oszlik, de meglepő módon ez is stabilra sikeredet.

 

Nézzünk körül a ház kertjében. Áááá, egy kacsúsztató a gyári tartozék kacsával. Néhány virág-kaspó, és egy szépen lecsempézett terasz, egy (nem éppen minifigeknek tervezett) fa asztallal. Továbbá a ház előtt van egy madáritató, és a teraszon van egy ötletes, szép kis szolár lámpa.

 

IV. Értékelés:

Kockák: 10/10

Rengeteg kocka, remek, nem túl gyakori színekben. Sőt speciális elemeket is kapunk, lásd: aranytál, üvegtégla, kék redőny

Lehetőségek: 9/10

Sajnos egy pontot bukik a szett, egy –a Creator-ra- jellemző hiba miatt: nincs padló! A megépíthető 3 ház mindegyike remek

Ár: 9/10

Ugyan jó áron vettem, sőt több mint jó áron, de ettől még más boltokban nem olcsó, és ennyi pénzért még egy-két plusz dolgot szívesen látnék a dobozban.

A pontok átlaga pedig: 9,333… végtelen tört.

Összességében egy szép szettet szereztem mesés áron, és nem csalódtam a doboz tartalmában sem. Nagyon tetszenek a kivitelezési ötletek, és igen játszható, mégis modell-szerű házat kaptam eredményül. Könnyen berendezhető, van benne hely bőven. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kit Fisto (Czuppon Bálint)

Coming Soon

Hamarosan itt a LEGOROOM-on egy igazán nagy szett értékelés következik:

6754 - Családi otthon!

Érdemes lesz figyelnetek a blogot, ugyanis a jövő héten bármikor kikerülhet az értékelés.

 

Kit :)

3179 - Repair truck

3179 - Repair Truck

Tessék, itt egy "kedvenc" készlet. A 3179 - Repair Truck már akkor nagyon megtetszett, amikor először megláttam, később a Lurdy Házban meg is vettem.

 

a szett adatai:

-cikkszám: 3179

-név: Repair Truck

-alternatív név: villanyszerelő

-kiadási év: 2010

-minifig: 1 (Munkás ember szemüveggel.)

-S@H ára: 3590 HUF (Ft)

a szerelő

A doboz talán egy cseppet zsúfolt, mert a manus védőkobakja mejdnem lelóg a doboz frontoldaláról. A dobozban két zacskó, matricalap, leírás és még két külön plate van.

mi van a dobozban?

Ami a leírásban nagyon tetszik, az a formája: kb. egy A5-ös papír nagyságú, és ami a legjobb: a hosszabb oldalán van a gerince, ami nem tudom miért, nekem különlegesnek tűnik, és nagyon bejön :P.

összerakás

az építést két részletben csináltam végig (ahogy a leírás is mutatja): a figura, a lámpával, és maga a kocsi. A kuka zöld, ami teljesen új, és a leggyakoribb kuka-szín ( a köznapi életben). Az építés egyszerű, mondjuk mire számítsak egy 5 éves kortól ajánlott szettől?! De nem is az számít mennyire nagy, sok darabos, mütyűrös, hanem, hogy mennyire szép!! Egyszerű, de nagyszerű kis készlet, bár sokaknak szemet szúr ez a kép:

A képen az az érdekes, hogy ezekkel a furcsa slope invertedekkel rakja ki a fülke oldalát. Nem tudom mi a bajuk vele, ezzel csak gömböjítik a fülkét, szerintem jobban néz ki!

PLATÓ

bal oldal

A plató is két részre osztható: jobb oldal, bal oldal. (szemből nézve) A plató bal oldalán találhatóak a szerszámos szekrények, amik igen egyszerűen lettek megoldva, de épeen ezért néz ki jól.
Ide kell tenni a készletbe pakolt pótizzót, mivel ebből az 1x2-es trans-yellow plateből 3 van a szettben.

jobb oldal

Jobb oldalon van a daru, és a két jelzőkordon, vagy minek nevezzem!? Ami sokakat elborzaszt egy-egy szett megvételétől, az a matrica. (pfúúúj:P) Engem speciel egyáltalán nem zavar a dolog, sőt ez feldobja a cuccot! Nincs túl sok matrica, de ami van az pont jó helyen!!

összegzés

A készlet magában is nagyon korrekt, de ha kiegyészítjük valami kis utcával, vagy egy járdadarabbal, akkor sem lesz rosszabb az összhatás. jelezném nektek, hogy ez remek vétel!!

mások gondolatai, élményei

Már előttem készült egy értékelés erről a készletről. Vajon ki volt? Igen Ő, Tutuka! :D
Ha megtetszett neked a készlet, és mielőtt megvennéd olvasnál róla még, akkor itt van Tutuka értékelése. Sőt még BorZol neve is megemlítendő, hoszen ő is megvette a szettet és papírra, azaz monitorra vetette véleményét és élményeit!
Kit :)