LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

Készletértékelés: 6754 - Family Home

Készletértékelés: 6754 - Family Home

 

Készletértékelés:

6754 – Family Home

Elöljáróban annyit, hogy nem egyedül építettem, mert segítségemre sietett a is sárga törésteszt-bábu.

 

I. Alapadatok :

Neve: Family Home (Családi otthon)

Sorozatszám: 6754

Témakör: Creator

Altéma: Model-Building

Kiadás éve: 2009

Kockaszám: 976

Minifig: -

Ára: 18.000-22.000 között

Még ne nyissuk ki a dobozt! Csak nézzük, a hatalmas, szépen festett, fénylő dobozt. Már a mérete is furcsa örömmel tölt el. Hogy mekkora a doboz? Hát ekkora: 6,5 cm mély, 37 cm magas és 47,5 cm széles.

Le is mértem a súlyt még bontás előtt a konyhamérlegen:

A kép magáért beszél. NEM, NEM TÁMASZKODTAM RÁ A DOBOZRA!!! :)

Hatalmas. És éppen a mérete miatt nem a hagyományos ujjal benyomandó félköríves perforálást kapta, a doboz szájának két szárnyát, még csak össze sem ragasztották, egyszerű ragasztószalag csíkokat kapott. Így az olyanoknak mint én ( akik elteszik a dobozt ), egy szépen, sértetlenül kinyitható doboz kerül a gyűjteményükbe.

 

II. Mi van a dobozban?

 

Nyissuk ki a dobozt:

Természetesen LEGO. [J] De mennyi! 13 darab zacskó, színültig kockákkal, bigyókkal, és bogyókkal. A doboz továbbá egy 32x32 stud-os zöld alaplap (MENNYEIJ). Több azonos tartalmú zacskó is van a dobozban, amit azt jelzi, hogy a sok logisztika leegyszerűsítésére kisebb blokkokba osztották az azonos elemeket.

Egy LEGO-tenger árasztotta el a 4 személyes konyhaasztalt!

Nem megmondtam?

És ott van(nak) a leírás(ok). Merthogy nem egy, hanem rögtön négy vaskos könyv van a csomagban. 2 a doboz frontoldalát díszítő házhoz, és egy-egy a további két (Merthogy a Creator-hoz hűen ez is egy 3in1 szett.) verzióhoz. Nos én az első verziót építettem meg.

No emm mán leírás!

III/1. Játékmenet:

 

Ez nagy melónak ígérkezik!

Mivel ez nagy szett, az egyforma darabokat széttettem kicsi kupacokba. (csak nagy szettekhez ajánlom azt az előkészületet mert igen nehézkes lenne e nélkül megépíteni)

No lássuk! Első könyv: építs alapot!

Ez meg is van! Kiváló! Nos akkor előbb a közüzemet kell beépíteni. (víz, gáz, fűtés) Nos ebben vannak némi hiányosságok: csak a kertben/teraszon van csap, és nincs semmilyen gázt használó eszköz. Ezeket bele kell MOCcintani! De a fűtést megoldották, méghozzá egy aranyos kis kandallóval. (sajna erről nem sikerült jó képet készíteni ) Következhetnek a falak és egyebek:

Fallal együtt a lépcsőt is megépítettük Busterrel, aki így építés alatt kapta meg nevét. Az a jó a lépcsőben, hogy nagyon stabil, és nem csúnyítja el a ház külső falát, ugyanis nem a falba, hanem a falra építjük a lépcsőfokokat. Fallal együtt a nyílászárókat is be kellett szerkeszteni a nekik szánt foglalatba, ezeket Buster mind ellenőrizte is, de erről inkább nem teszek képet, így is kicsit sok a kép. Azért a legjobb részeket megmutatom:

Kukuccs!!

Ha túl tiszta az üveg…

Nos Buster azóta be is költözött, de erről talán egy másik posztban lesz szó…

 

III/2: játékmenet kettő:

 

Mivel két könyv van a szetthez, én is erre a két szakaszra osztom az értékelésemet.

Miután elkészült a ház alja, nekieshetünk a tető összeállításának. Érdekes észrevételem, melyet a dobozon szinte észre se lehet venni, a tető is két darabból áll: Frontoldal, Hátoldal. Ez játszhatóbbá teszi a készletet.

 

Viszont ez a szett hátránya is, mivel így könnyebben lejön a tető, ami nem feltétlenül a stabilitást jelzi. Akkor építés. Erről mit írjak? Hogy egyik kockát a másik tetejére tettem? Ugyan már! De azt el kell mondanom, hogy a tetőszerkezet is igen stabil, és még hely is van egy két MOC bútornak. Én ugyan anyaghiány miatt egyetlen bútort sem tudtam bele építeni, de amit lesz anyag, építek egy-két dolgot. Sajnos a tetőtér ablakai fixek, nem nyithatóak. Ezt ellensúlyozza a szép kék sötétítő. A kémény a tetőelemeknél két részre oszlik, de meglepő módon ez is stabilra sikeredet.

 

Nézzünk körül a ház kertjében. Áááá, egy kacsúsztató a gyári tartozék kacsával. Néhány virág-kaspó, és egy szépen lecsempézett terasz, egy (nem éppen minifigeknek tervezett) fa asztallal. Továbbá a ház előtt van egy madáritató, és a teraszon van egy ötletes, szép kis szolár lámpa.

 

IV. Értékelés:

Kockák: 10/10

Rengeteg kocka, remek, nem túl gyakori színekben. Sőt speciális elemeket is kapunk, lásd: aranytál, üvegtégla, kék redőny

Lehetőségek: 9/10

Sajnos egy pontot bukik a szett, egy –a Creator-ra- jellemző hiba miatt: nincs padló! A megépíthető 3 ház mindegyike remek

Ár: 9/10

Ugyan jó áron vettem, sőt több mint jó áron, de ettől még más boltokban nem olcsó, és ennyi pénzért még egy-két plusz dolgot szívesen látnék a dobozban.

A pontok átlaga pedig: 9,333… végtelen tört.

Összességében egy szép szettet szereztem mesés áron, és nem csalódtam a doboz tartalmában sem. Nagyon tetszenek a kivitelezési ötletek, és igen játszható, mégis modell-szerű házat kaptam eredményül. Könnyen berendezhető, van benne hely bőven. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kit Fisto (Czuppon Bálint)

Coming Soon

Hamarosan itt a LEGOROOM-on egy igazán nagy szett értékelés következik:

6754 - Családi otthon!

Érdemes lesz figyelnetek a blogot, ugyanis a jövő héten bármikor kikerülhet az értékelés.

 

Kit :)