LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

Blogger játszik: Prison Carriage Rescue

Blogger játszik: Prison Carriage Rescue

 

Előző posztban írtam, hogy legközelebb egy értékeléssel járulok elétek. Nos, remélem, ezzel a kis irománnyal kedvet csinálok nektek egy, vagy akár több 7949-es megvásárlásához.

7949 - Prison Carriage Rescue

I.Alapadatok

Név: Prison Carriage Rescue (mentés a rabszállítóból)

Cikkszám: 7949

Téma: Castle

Altéma: Kingdoms

Kiadás éve: 2010

Kockaszám: 50 db

Minifig: 3

Ára: 2690 Ft (Liliput játékország) – 2890 Ft (S@H)

II. Mi van a dobozban?

A dobozban természetesen LEGO van.

Kezdjük a dobozzal. Pont akkora kartont vehetünk le a boltok polcairól, mint amekkora egy Star Wras-os battlepack. A doboz szép grafikával van ellátva, a LEGO Co.-tól megszokott és elvárható jó minőségű képekkel. Olyan jó érzéssel tölt el, hogy ezen a dobozon nincsenek a csihi-puhi és lézer effektek, amik egem néha kifejezetten zavarnak. A doboz egy szép festett hátteret kapott ott ahol kép van, egyébként a várfal kőmintája látható a doboz többi részén. Igen szép színeket használnak.


A doboz éppen optimális mérető ahhoz a kis csomaghoz amit a gyomrában rejt. Két zacskó (igazából három, erre még visszatérek), egy ló és a leírás van a dobozban. Nagyon örültem, mikor azon kaptam magam, hogy nem kellett vadul rázni a dobozt, hogy kijöjjön belőle az ami benne van, csak kinyitottam a saját hülye módszeremmel-körömreszelővel vágom fel a ragasztásoknál a perforált oldalon, mert ezzel egy igen jó állapotú, mégis kinyitott dobozt birtokolok-, fejreállítottam a dobozt, és megvártam míg minden kicsusszan belőle, nagyon jó érzés volt.

Itt kitérnék arra, hogy nem csak azért teszem el a dobozokat mert gyűjtöm őket, meg mert LEGO-s cuccok, hanem azért is, mert minek kidobni, ha már kifizetted a nyomdafestéket, a kartont és az áramot amivel nyomtattak.

III. Játékmenet.

Igazán élveztem az építést, bár kicsit rövid volt, ami nem éppen pozitívum az én szemszögömből, nem szeretek órákig építeni, de öt percig se. Ez meg is fog látszani a pontozásnál. Ahogy azt a tervrajz is mutatja, a figurával kezdtem az egészen rövid tortúrát. A készlethez jár egy szép fekete ló is, amelyikről később kiderül, hogy studos a háta, Nagyszerű figurákra tettem szert, nagyon tetszett rajtuk, hogy a hátuk is festve lett. A fejekkel is elégedett voltam 66%-ban, mivel az oroszlános lovag pont azt a fejet kapta, amit lassan minden témában megtalálhatunk, de a másik kettő igazi gyöngyszemek: az egyik egy régen áhított fejecske, két arccal: egyik oldalon határozott, magabiztos mosollyal, a másik oldalon egy ijedt, tátott szájú arccal, a másik arc rögtön levett a lábamról meggyőző mosolyával és szakállával. A szekér igazán egyszerű szerkezetű, csupán az olyan idióta építők mint én képesek 15 percig építeni egy ekkora szekeret. Az apróbb elemek számomra nagyon kellemes meglepetést okoztak azzal, hogy mind az 1x1x2/3-os slope-okból, mind a sisakdísz-lángnyelvekből kaptam pótot, ami egy ekkora szettnél általában nem így van. Tehát kaptam egy aranyszínű és egy sötétzöld 1x1x2/3-os minislop-ot, és egy piros, egy átlátszó-narancs sisakdíszt pótba. Egy ló is van a dobozban, hiszen hogy csomagolhatnának be egy lovas kocsit ló nélkül? És itt utalnék vissza egy mondatomra, miszerint erre még visszatérek. A harmadik zacsiról van szó, amely nem is igazán szacsi, hiszen már anyagában sem hasonlít az őt tartalmazó csomagolásra. Ebben az icipici zacskóban van a fekete paripa fejvértje, és a dísznek belevaló arany unikornis szarv.


IV. Értékelés

Minifigek: 10/10 Nagyon jó figeket kaptam ehhez a szetthez, valószínűleg ezek a minifigurák adták meg ahhoz az utolsó löketet, hogy megszerezzem ezt a szettet. A ló is egy briliáns alkotás, fekete telivér, gyönyörű fejvérttel. Annyira megtetszettek a szett összerakása során, hogy többször is megálltam az amúgy igen rövid építéssel, és a kezembe vettem ezeket a figurákat. Miközben a tenyeremben forgattam őket egy gondolatom támadt; "ezt a sorozatot össze akarom gyűjten"i. Remélem ez az gondolat, vágy teljesülni fog.

Kockák: 6/10 Ugyan a készleten érződik, hogy a figurák miatt lett kiadva, én több kockát szerettem volna látni a dobozban.

Játékélmény: 7/10 Sokat rontott a rövid építési idő, ennyi építést én kb. a small cartól tudnék elvárni, nem egy ekkora, közel kétszer akkora szettől.

Ár: 9/10 Megéri az árát, annál is inkább, mivel 3 nagyon klassz figet kaptam, és ha egy ilyen figurát mondjuk 600 Ft-ért veszek átlagosan, akkor már csak 800 Ft a maradék, ami igazán nem nagy pénz ennyi kockáért

Az átlagos pontszám 8/10, ami egy jó átlag egy ilyen szettnél. Örülök, hogy birtokomban van ez a szett, ajánlom minden középkori LEGO-t kedvelő olvasónak.:)

 

Itt most ne várjatok olyan hozzáfűzéseket mint a legoblogon, mivel ez nem az és jelen esetben a blog szerzője (én) posztoltam a kritikát, így aztán minek írjam le saját gondolataimat, ha eddig is azt olvastátok? De a kockagyárban (volt legoblog) olvashatjátok Scorpicore értékelését, mellet van az enyém is, és ahhoz a verzióhoz Tutu is hozzászólt. ;)

Kit :)

Készletértékelés: 6754 - Family Home

Készletértékelés: 6754 - Family Home

 

Készletértékelés:

6754 – Family Home

Elöljáróban annyit, hogy nem egyedül építettem, mert segítségemre sietett a is sárga törésteszt-bábu.

 

I. Alapadatok :

Neve: Family Home (Családi otthon)

Sorozatszám: 6754

Témakör: Creator

Altéma: Model-Building

Kiadás éve: 2009

Kockaszám: 976

Minifig: -

Ára: 18.000-22.000 között

Még ne nyissuk ki a dobozt! Csak nézzük, a hatalmas, szépen festett, fénylő dobozt. Már a mérete is furcsa örömmel tölt el. Hogy mekkora a doboz? Hát ekkora: 6,5 cm mély, 37 cm magas és 47,5 cm széles.

Le is mértem a súlyt még bontás előtt a konyhamérlegen:

A kép magáért beszél. NEM, NEM TÁMASZKODTAM RÁ A DOBOZRA!!! :)

Hatalmas. És éppen a mérete miatt nem a hagyományos ujjal benyomandó félköríves perforálást kapta, a doboz szájának két szárnyát, még csak össze sem ragasztották, egyszerű ragasztószalag csíkokat kapott. Így az olyanoknak mint én ( akik elteszik a dobozt ), egy szépen, sértetlenül kinyitható doboz kerül a gyűjteményükbe.

 

II. Mi van a dobozban?

 

Nyissuk ki a dobozt:

Természetesen LEGO. [J] De mennyi! 13 darab zacskó, színültig kockákkal, bigyókkal, és bogyókkal. A doboz továbbá egy 32x32 stud-os zöld alaplap (MENNYEIJ). Több azonos tartalmú zacskó is van a dobozban, amit azt jelzi, hogy a sok logisztika leegyszerűsítésére kisebb blokkokba osztották az azonos elemeket.

Egy LEGO-tenger árasztotta el a 4 személyes konyhaasztalt!

Nem megmondtam?

És ott van(nak) a leírás(ok). Merthogy nem egy, hanem rögtön négy vaskos könyv van a csomagban. 2 a doboz frontoldalát díszítő házhoz, és egy-egy a további két (Merthogy a Creator-hoz hűen ez is egy 3in1 szett.) verzióhoz. Nos én az első verziót építettem meg.

No emm mán leírás!

III/1. Játékmenet:

 

Ez nagy melónak ígérkezik!

Mivel ez nagy szett, az egyforma darabokat széttettem kicsi kupacokba. (csak nagy szettekhez ajánlom azt az előkészületet mert igen nehézkes lenne e nélkül megépíteni)

No lássuk! Első könyv: építs alapot!

Ez meg is van! Kiváló! Nos akkor előbb a közüzemet kell beépíteni. (víz, gáz, fűtés) Nos ebben vannak némi hiányosságok: csak a kertben/teraszon van csap, és nincs semmilyen gázt használó eszköz. Ezeket bele kell MOCcintani! De a fűtést megoldották, méghozzá egy aranyos kis kandallóval. (sajna erről nem sikerült jó képet készíteni ) Következhetnek a falak és egyebek:

Fallal együtt a lépcsőt is megépítettük Busterrel, aki így építés alatt kapta meg nevét. Az a jó a lépcsőben, hogy nagyon stabil, és nem csúnyítja el a ház külső falát, ugyanis nem a falba, hanem a falra építjük a lépcsőfokokat. Fallal együtt a nyílászárókat is be kellett szerkeszteni a nekik szánt foglalatba, ezeket Buster mind ellenőrizte is, de erről inkább nem teszek képet, így is kicsit sok a kép. Azért a legjobb részeket megmutatom:

Kukuccs!!

Ha túl tiszta az üveg…

Nos Buster azóta be is költözött, de erről talán egy másik posztban lesz szó…

 

III/2: játékmenet kettő:

 

Mivel két könyv van a szetthez, én is erre a két szakaszra osztom az értékelésemet.

Miután elkészült a ház alja, nekieshetünk a tető összeállításának. Érdekes észrevételem, melyet a dobozon szinte észre se lehet venni, a tető is két darabból áll: Frontoldal, Hátoldal. Ez játszhatóbbá teszi a készletet.

 

Viszont ez a szett hátránya is, mivel így könnyebben lejön a tető, ami nem feltétlenül a stabilitást jelzi. Akkor építés. Erről mit írjak? Hogy egyik kockát a másik tetejére tettem? Ugyan már! De azt el kell mondanom, hogy a tetőszerkezet is igen stabil, és még hely is van egy két MOC bútornak. Én ugyan anyaghiány miatt egyetlen bútort sem tudtam bele építeni, de amit lesz anyag, építek egy-két dolgot. Sajnos a tetőtér ablakai fixek, nem nyithatóak. Ezt ellensúlyozza a szép kék sötétítő. A kémény a tetőelemeknél két részre oszlik, de meglepő módon ez is stabilra sikeredet.

 

Nézzünk körül a ház kertjében. Áááá, egy kacsúsztató a gyári tartozék kacsával. Néhány virág-kaspó, és egy szépen lecsempézett terasz, egy (nem éppen minifigeknek tervezett) fa asztallal. Továbbá a ház előtt van egy madáritató, és a teraszon van egy ötletes, szép kis szolár lámpa.

 

IV. Értékelés:

Kockák: 10/10

Rengeteg kocka, remek, nem túl gyakori színekben. Sőt speciális elemeket is kapunk, lásd: aranytál, üvegtégla, kék redőny

Lehetőségek: 9/10

Sajnos egy pontot bukik a szett, egy –a Creator-ra- jellemző hiba miatt: nincs padló! A megépíthető 3 ház mindegyike remek

Ár: 9/10

Ugyan jó áron vettem, sőt több mint jó áron, de ettől még más boltokban nem olcsó, és ennyi pénzért még egy-két plusz dolgot szívesen látnék a dobozban.

A pontok átlaga pedig: 9,333… végtelen tört.

Összességében egy szép szettet szereztem mesés áron, és nem csalódtam a doboz tartalmában sem. Nagyon tetszenek a kivitelezési ötletek, és igen játszható, mégis modell-szerű házat kaptam eredményül. Könnyen berendezhető, van benne hely bőven. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kit Fisto (Czuppon Bálint)

Coming Soon

Hamarosan itt a LEGOROOM-on egy igazán nagy szett értékelés következik:

6754 - Családi otthon!

Érdemes lesz figyelnetek a blogot, ugyanis a jövő héten bármikor kikerülhet az értékelés.

 

Kit :)

értékelés

Mint oly sok blogon, az enyémen is lehetőséget biztosítok a publikálásra.

ha van egy szettetek, amit szerettek, vagy éppen nem, írjaok róla minimum egy Microsoft world oldalt, szedjetek hozzá képeket, és küldjétek el az email címemre:B.CZUPPON@GMAIL.COM

hogy tudjátok mirőlvan szó, olvassátok el az én értékelésemet:http://legoroom.blogger.hu/2010/05/06/3179-repair-truck