LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

különleges LEGO tárgyaim

Olyan tárgyak, melyen nem feltétlenül LEGO-LEGO-k.

Nem is beszélek/írok többet, inkább képek:

Ez különösebben nem is különleges, de én annak számítom, Nnenn halála miatt...

ez nem látszik különlegesnek, de ez egy radír!

Ez meg olyan régi, hogy még nincsen neki belső része...

Ez meg egy LEGOLAND-os érme, kicsit ugyan megkopott az idők során...

 

A képek minőségéért bocsi, de sietnem kellett, pakolok, mert táborba megyek, és erre is időt akartam szakítani...

Szóval ezek az én különleges LEGO-im.

Kit :)

Nyomtató?!

tegnap előtt kaptam egy email-t apától, egy linket, ami egy videóhoz vezetett. Még aznap megláttam ugyanezt a LEGOblogon.

 

Szóval ez egy fura konstrukció! Egy szabvány nyomtató chip paneljét szerelte be az elkotó egy lego gépbe, amelyre egy filctollat erősített. Munkája gyümölcsét egy vidóval örőkítette meg:

A gép nagyszerű munkát végzett, és a lóval sem kűzdött sokat! Természetesen ilyet is lehet otthon építeni, de ehhez kell érteni a nyomtatókhoz, és a programozáshoz. meg egy kicsit LEGO-zni is tudni kell...

 

Kit :)

Régi az Újhoz

Ma éppen olyan hangulatom volt, hogy a régi Town (ma city) autókat nézegettem, és kedvet kaptam egy oldtimer-roadster kocsi építésére. Hogy a régi fajta LEGO Design-t is mutassam, egy igen nehéz feladatot adtam magamnak: a régi standard alvázat kellett használnom, ami így néz ki:

Na ilyenre építkeztem. 74 elemet használtam a Minifiggel együtt. Mielőtt még képet tennék, egy pár dolog:

 • piros
 • a kocsi gyártója LEGO (erre még kitérek)
 • NAGY motor van benne, be se fért a motor, így nincs motorháztető
 • dupla kipufugócsöves
 • és egy sármos pali vette meg

Nos a motorra vagyok a legbüszkébb, és a kipufogókra, nagyon tetszenek. A kocsi fara kicsit FORD Mustangos lett.

Íme a kocsi építés közben, azaz a legegyszerűbb része az alvázon van.

Na akkor képek:

Tetszetős, jó a hangja és piros. Igazi roadmonster!

A gyártó, a híres LEGO, azaz a LEGO Vehicle Company. Duplakipufogó. Ááááááááh! Ez a mennyei brummogás...

Szóval ez a brummogás forrása!

EJJ! A kis felvágós!

Melyik akart versenyezni?!

 

Mint a képeken is láthattátok, csak egy fig fér bele, és aránytalanul kicsi a kocsivezetőjéhez képest a járgány. Ez azért van, mert a régi Town témát próbáltam felelevíteni, több-kevesebb sikerrel.

A kocsi építése nagyon nagy munka volt, a méretéhez képest. Körülbelül 7 verzió közül ezt láttam a legmegépíthetőbbnek. A teljes munkaidő, amiben a tervezés, keresgélés, építés, variálás is benne van, körülbelül 2, 2,5 (kettő és fél) óra volt. Nem gondoltam, hogy ennyire körülményes egy kisautó tervezése.

Persze nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen hmmm... hogy is mondjam... kicsiben épített autót. A Legoblogon is volt szó erről, ott is igen szép, vagy inkább ott igen szép kis autókat lehetett látni, és még mindíg lehet.

Mindenkinek ajánlom a próbálkozást kis autók építését, főképp azoknak ajánlom, akik otthon unatkoznak, vagy akik nem unatkoznak, sőt szeretik a nehéz feladatokat!

 

Kit :)

Első hónapunk!

Ígértem nektek, hogy lesz valami a blog 1. hónapos létezésének megünneplésére!

Hát... igazából nem sok ötletem, van arról, hogy mit csinálhatnék.... de... valamit mindjárt kitalálok! Várjatok egy cseppet!

 

No ki is találtam! Elsőnek megmondom, hányan, hányszor néztétek meg a blogomat.

Ebben az egy hónapban összesen... HÚHA...ezt...nem...hittem volna...! Ebben a hónapban 22784-szer néztetek meg! Ez szerintem igen nagy szám!!

És hányan vagytok, akik ennyiszer néztetek meg? megnézem.

Egy hónapban átlagosan napi 361-en olvastatok. ez annyit jelent, hogy nem egy rendszeres olvasóm volt! Ezt nagyon köszönöm nektek, és remélem ezentúl is ilyen sokan olvastok, reményeim szerint ilyen minőségű, tartalmú posztokat.

Egy képpel szeretném mégegyszer megköszöni nektek a kitartást:

Mindenkinek köszönöm a mellettem való kitartást!

További jó napot kívánok minden olvasómnak, és a blogomra tévedőknek is!

 

Kit :) Happy First Month Day!

az "én" kis Story-m II.

Ígértem ugye nektek, hogy ha tetszik nektek a Storym, akkor jön a folytatás, nos összesen egy ember "kommentelt", Tutu, az Ő kommentjéből viszont ki tudtam szűrni a kíváncsiságot

 

Konkrétan nem mondta hogy tetszik neki, de én ebből már tudok következtetni, hogy ha az ő érdeklődését fölkeltette, akkor nem hiába posztoltam! :P

 

Szóval csak azért, hogy más is tudjon mit kezdeni az előző Story-s poszttal, itt a folytatás:


 

A 42-esek jelentése:

A minap megérkezett a rádiókód a szondától, melyet a biztos irányba haladó Vastigris után küldtünk. Nem táborba ment, hanem gyülekezőpontra. Mihelyt eléri kijelölt helyét a motorok leállnak, a legénység kiszáll, és elmegy a megbeszélésére a föld alá épített központba. Eddig körülbelül 25 Vastigris van a helyszínen. Mivel a támaszpontjuk nincs messze, így amint megkapjuk az Utászoktól a tűzparancsot, két ballisztikus rakétát bocsátunk a Tigrisek sej-hajába. Felszereltük járműveinket a rakéták utáni tisztogatásra, és csak a parancsra várunk. Közben újabb Vastigris tart a támaszpont felé. Azt már tudjuk hova mennek, de azt nem, hogy honnan indulnak. Ebből a két Tigrisből annyit tudunk megmondani, hogy 3 napi rendszerességgel indulnak a gyülekezőhelyre. Valószínű, hogy tervelnek valamit, de céljuk számunkra semmi jót nem rejthet. Mindenképp a támadás mellett döntenek, csak a kellő mennyiségű harceszközre várnak. Míg ők gyűjtögetnek, mi is guberátorkodtunk, és két a Gekko alapjául szolgáló kisteherre bukkantunk, melyet ugyancsak lepáncéloztunk, és felfegyvereztük. Találtunk ezeken felül néhány, még az Utászok által elhullajtott karabélyt, gránátot, melyeket a szolgálatunkba bocsátottunk. ami számunkra igen aggasztó, az, az ellenség közelsége, s a szövetségesek távolsága. Rátaláltunk egy Utász rádiósra, aki a romok közt lelt örök békére e háború alatt. Tisztelettel eltemettük volt bajtársaink közé, s ezúton rójuk le tiszteletünket az Utászok iránt. Sajna nem csak a Tigrisek fenyegetnek minket, de a homo coleoptaris -ok is. Ha már a guberálásról szó esett, nem lenne elhanyagolható leírnom, hogy ráakadtunk egy működőképes vérfecskére, mely még az inváziós sereg emblémáját viseli. Ezt is felszedtük, így tegnap három géppel bővült gyűjteményünk. Persze kérnénk egy kis üzemanyagok, mert porzik a tartály!

 

A JELENTÉSTŐL FÜGGETLENÜL LÉGI TÁMOGATÁSRA SZORULUNK AZ EGYSÉG MOZGÁSA ALATT, EZÉRT KISEGÍTÉST KÉRÜNK!!!

 

Jelentés vége

42-es osztag

 


 

Nos íme, egy kicsit már beljebb mentek a "világunkba", és tudjátok értékelni azt, amit olvastatok ez előtt. Próbáltam többet linkelni, de egyenlőre még nincs túl sok olyan kép, amin a Story részletei, szereplői vannak.

 

remélem mindenkinek tetszik, és aki valamifelé hibára talál, az jelezze nyugodtan.

 

Kit :)

az "én" kis Story-m

HALI!

 

Igen, történet-sorozatot írok. az én azért került idézőjelbe, mert nem én kezdtem el. Egy MALUG-os ismerősöm, akinek nem írom ki a nevét (személyi jogok... -_-). Annyit talán mondhatok róla, hogy Ő honosította meg hazánkban az AMCP stílust. Legalább is Ő az első, aki ezt közölte is kis hazánkkal. Az AMCP annyit tesz, Apocalyptic Mecha City Project, Magyarul: apokaliptikus városi harcok prodzsektje.

Az Ő történetében a hadsereget Utászoknak hívják, ők a hivatalos "szerv". Nekem annyira megtetszett az egész, hogy én is elkezdtem irogatni, és Neki is tetszenek az írásaim, legalább nekem ezt mondta . :P

Az én történetemben is szerepelnek az Utászok, azonban én nem hivatalaos katonasági egységről írok. Az Utászok itt csak előbukkannak néha, merthogy én a !2-es osztag jelentéseit írom. Ez az egység egy partuzán haderő, nem potenciális szövetségese az Utászoknak, de mindíg kisegítik egymást.

Nem is húzom továb a szót, inkább olvassátok az általam leírt első részt.

 

Azaz mégis továáb húzom a szót! Anonym barátom nem csak írja az utászok történeteit, de azt meg is örökíti, méghozzá LEGO-ban. (Milyen meglepő!)

 

Na akkor a történet:

 


 

A Gekko megtalálása

 

A 42-esek jelentése:

Felderítés közben a keleti városrészben a romok közt leltünk rá egy tökéletes állapotban lévő, helyi gyártmányú kisteherre. Bevittük a táborunkba, és kicsit fejlesztettük: beletettünk egy modern, nagyobb teljesítmény, mégis kisebb fogyasztású 2000 Le-s motort, hogy a későbbiekben rárakandó páncél ne vegyen le sebességéből, és fogyasztását se növelje. Ezek után a platófalát megnöveltük, és lepáncéloztuk 23mm-es titán-ötvözet lemezzel. Ezek után leheggesztettük a standard ajtókat, majd egy nyílást készítettünk a fülke hátsó falára. A platót leheggesztettük, hogy ne jelentsen gondot a hidraulikus emelő meghibásodása által fellépő emelésre, ami a rakományt elhelyezné a nem kívánt helyre. Lefestettük a gépet szürkével, majd a fülkét is lepáncéloztuk. Arra lettünk figyekmesek, hogy ekkora méretű platóra tökéletesen fel lehet helyezni a légvédelmi üteget, de csak a Bofors-t. az átalakítás végeztével elmentünk a géppel egy próbakörre a tábor 5km-es körzetébe, és a keleti főút 3-as leágazásánál egy lerobbant vastigrist találtunk. Mivel csak a fülke tetejére helyezett géppuska volt nálunk, nem nyitottunk tüzet, de a gép legénységét sikeresen hatástalanítottuk. A vastigris még mindig a helyén van, de az ellenséges felderítés bármikor kiszúrhatja a megüresedett harci modult, ezért a környék bekamerázása, és a kamerákkal összeköttetésben lévő automata ágyúk és géppuskák betelepítése mellett döntöttünk.

 

Jelentés vége

42-es osztag

 


 

Ez lenne az első rész!

Ha tetszik nektek, és ezt jelzitek is, talán hetente kaptok egy epizódot.

 

Kit :) a 42-esek vazatője, és megalkotója :D

holnap

Holnap nem lesz könnyű napom, mivel a suliban repülés-nap lesz, és én az 1750 grammos repcsit viszem be. Persze hogy a legot! A szállítást kézben oldom meg, még ma becsomagolom nylon szatyrokba, így a lepergő darabokat nem szedi fel utánam az utca embere! :P

 

Majd a csomagolásról is teszek fel képet, remekek lesznek :D Én is alig várom!!