LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

Interjú

Interjú

 

Írtam a Legopiac által meghirdetett versenyről, melyen részt vettem, és első lettem. Nos velem készült egy beszélgetés, és... hát, az egyik képet nem szerettem volna ha kikerül, de egy vásárlásom alkalmával nem tudtam elmenni az áruért, ami bűntetést vont maga után. Én inkább fizettem volna rá a cuccra, de Karcsi hajthatatlan így kikerült a rozzant rokkeres kép:

rettenetes!

 

Felhívnám a negyérdemű figyelmét, nem így nézek ki, csak akkor ha telefonnal készül a kép! Karcsinak milyen jó telója van... :D

 

Nos itt olvashatjátok az elbeszélgetést, és nézegethetitek ezt a rozzant rokkeres képet kétszer ekkorában!


Kit :)

Videók

Videók

 

Ha találtok egy tuti kis LEGO-s videót, a linket kommenteljétek, hogy mások is megnézhessék anélkül, hogy sokat kersgélnének.

Kit :)

Facebook

Facebook

 

Nem, nem regisztráltam legoroomot a Facebookra. Viszont valami egészen mást találtam. Mégde lehet másképp nevezni ezt a művet, mert hát... a Facebook (mint közösségi oldal) is srckönyvet jelent, ugyan a magyar nyelvben ennek nincs sok értelme, de ha így fordíthuk, nem csak ezt a közösségi oldalt jelentheti, erre nem én jöttem rá, hanem powerpig:

Ugye, ugye?! Az interneten is ugyan erre regisztráltok, csak az annyiban különbözik, hogy te is írhatsz bele. Ebbe meg...hááát... inkább ne írjunk.

 

Ezért nem lehet a külföldi mondatokat, kifejezéseket szó szerint fordítani.

 

Kit :)

MALUG Találkozó.: ütközés-teszt

MALUG Találkozó.: ütközés-teszt

 

Ma egy már régóta tervezett  programon voltam, egy MALUG találkozón. Nekem ez a tali többek között azért is jó volt, mert én szerveztem, így mind mások, mind a saját ignyeim szerint tudtam szervezkedni.

 

Nem is mondok többet, mert akkor a képeket is posztolnom kéne, amihez ma nagyon lusta vagyok, de egy szorgalmas résztvevőnk (Vazul) már kitette a Youtube a mi hülyeségünk szüleményét, melyhez a 8683-as figek közül a test dummyt használtuk. Hát lássuk a MÁV biztonságát demondtráló teszteket:

Elütős teszt 1.

A motoron ülő bukósisakos teszt-bábu gyors bukfencei után a sínek mellé ért le pihenni, egy motorral. A vonat nem sérült meg, így nyugodtam állíthatjuk: a MÁV tehermozdony teljes biztonságot nyújt a rajta utazóknak.

(Hogy a teszt-bábuval mi tötént, azt tilos megkérdezni.) :P

 

Elütős teszt 2.

 

A Warhammer saga egyik karaktere (ultra marine) bátran nézett farkasszemet a tehermozdonnyal. Nézzük ki az erősebb: a...mozdony.

Miközben a mozdony útjában álló karakter nem tágít, a vonat nagyobb sebességr kapcsol, és mikor a mozdony eléri a ketonánkat, az elveszti háti felszerelését, és a síneken tolatja magát a mozdonnyal.

 

Elütős teszt 3.

A kanyarban még lassan haladó szerelvény mikor észleli a síneken megakadt sportkocsit, a megengedett legnagyobb sebességre kapcsol. De a sofőr sem rest, és még megpróbálja menteni a menthetőt: Egy pillanattal az ütközés előtt rükvercbe kapcsol, és megpróbál kitérni a vonat halált osztó orra elől, ám ez nem sikerül neki.

( a kocsi tényleg hátrébb megy!!! )

 

Ütközős teszt 4.

Jól megfigyelhető, hogy a vonat már a kanyarban elkezd gyorsítani( a vonatvezető furán szereti a halált osztani), és nem veszi figyelembe a síneken megfeneklett tűzoltóautó megkülönböztető jelzését, nem ad neki elsőbbséget, és majdnem elsodorja a sínektől körülbelül 10 studméterre álló operatőrt, aki ilyedtében belenyúl a kamera lencséjébe.

Mind a négy esetről elmondhatjuk, hogy a tesztbábú kisebb karcolásokkal megúszta.

Legofalvából tudósított Kit Fisto. Legofalva, LegoTV

 

[A vidokért Via Vazul]

Kit :)

Készletértékelés: 6754 - Family Home

Készletértékelés: 6754 - Family Home

 

Készletértékelés:

6754 – Family Home

Elöljáróban annyit, hogy nem egyedül építettem, mert segítségemre sietett a is sárga törésteszt-bábu.

 

I. Alapadatok :

Neve: Family Home (Családi otthon)

Sorozatszám: 6754

Témakör: Creator

Altéma: Model-Building

Kiadás éve: 2009

Kockaszám: 976

Minifig: -

Ára: 18.000-22.000 között

Még ne nyissuk ki a dobozt! Csak nézzük, a hatalmas, szépen festett, fénylő dobozt. Már a mérete is furcsa örömmel tölt el. Hogy mekkora a doboz? Hát ekkora: 6,5 cm mély, 37 cm magas és 47,5 cm széles.

Le is mértem a súlyt még bontás előtt a konyhamérlegen:

A kép magáért beszél. NEM, NEM TÁMASZKODTAM RÁ A DOBOZRA!!! :)

Hatalmas. És éppen a mérete miatt nem a hagyományos ujjal benyomandó félköríves perforálást kapta, a doboz szájának két szárnyát, még csak össze sem ragasztották, egyszerű ragasztószalag csíkokat kapott. Így az olyanoknak mint én ( akik elteszik a dobozt ), egy szépen, sértetlenül kinyitható doboz kerül a gyűjteményükbe.

 

II. Mi van a dobozban?

 

Nyissuk ki a dobozt:

Természetesen LEGO. [J] De mennyi! 13 darab zacskó, színültig kockákkal, bigyókkal, és bogyókkal. A doboz továbbá egy 32x32 stud-os zöld alaplap (MENNYEIJ). Több azonos tartalmú zacskó is van a dobozban, amit azt jelzi, hogy a sok logisztika leegyszerűsítésére kisebb blokkokba osztották az azonos elemeket.

Egy LEGO-tenger árasztotta el a 4 személyes konyhaasztalt!

Nem megmondtam?

És ott van(nak) a leírás(ok). Merthogy nem egy, hanem rögtön négy vaskos könyv van a csomagban. 2 a doboz frontoldalát díszítő házhoz, és egy-egy a további két (Merthogy a Creator-hoz hűen ez is egy 3in1 szett.) verzióhoz. Nos én az első verziót építettem meg.

No emm mán leírás!

III/1. Játékmenet:

 

Ez nagy melónak ígérkezik!

Mivel ez nagy szett, az egyforma darabokat széttettem kicsi kupacokba. (csak nagy szettekhez ajánlom azt az előkészületet mert igen nehézkes lenne e nélkül megépíteni)

No lássuk! Első könyv: építs alapot!

Ez meg is van! Kiváló! Nos akkor előbb a közüzemet kell beépíteni. (víz, gáz, fűtés) Nos ebben vannak némi hiányosságok: csak a kertben/teraszon van csap, és nincs semmilyen gázt használó eszköz. Ezeket bele kell MOCcintani! De a fűtést megoldották, méghozzá egy aranyos kis kandallóval. (sajna erről nem sikerült jó képet készíteni ) Következhetnek a falak és egyebek:

Fallal együtt a lépcsőt is megépítettük Busterrel, aki így építés alatt kapta meg nevét. Az a jó a lépcsőben, hogy nagyon stabil, és nem csúnyítja el a ház külső falát, ugyanis nem a falba, hanem a falra építjük a lépcsőfokokat. Fallal együtt a nyílászárókat is be kellett szerkeszteni a nekik szánt foglalatba, ezeket Buster mind ellenőrizte is, de erről inkább nem teszek képet, így is kicsit sok a kép. Azért a legjobb részeket megmutatom:

Kukuccs!!

Ha túl tiszta az üveg…

Nos Buster azóta be is költözött, de erről talán egy másik posztban lesz szó…

 

III/2: játékmenet kettő:

 

Mivel két könyv van a szetthez, én is erre a két szakaszra osztom az értékelésemet.

Miután elkészült a ház alja, nekieshetünk a tető összeállításának. Érdekes észrevételem, melyet a dobozon szinte észre se lehet venni, a tető is két darabból áll: Frontoldal, Hátoldal. Ez játszhatóbbá teszi a készletet.

 

Viszont ez a szett hátránya is, mivel így könnyebben lejön a tető, ami nem feltétlenül a stabilitást jelzi. Akkor építés. Erről mit írjak? Hogy egyik kockát a másik tetejére tettem? Ugyan már! De azt el kell mondanom, hogy a tetőszerkezet is igen stabil, és még hely is van egy két MOC bútornak. Én ugyan anyaghiány miatt egyetlen bútort sem tudtam bele építeni, de amit lesz anyag, építek egy-két dolgot. Sajnos a tetőtér ablakai fixek, nem nyithatóak. Ezt ellensúlyozza a szép kék sötétítő. A kémény a tetőelemeknél két részre oszlik, de meglepő módon ez is stabilra sikeredet.

 

Nézzünk körül a ház kertjében. Áááá, egy kacsúsztató a gyári tartozék kacsával. Néhány virág-kaspó, és egy szépen lecsempézett terasz, egy (nem éppen minifigeknek tervezett) fa asztallal. Továbbá a ház előtt van egy madáritató, és a teraszon van egy ötletes, szép kis szolár lámpa.

 

IV. Értékelés:

Kockák: 10/10

Rengeteg kocka, remek, nem túl gyakori színekben. Sőt speciális elemeket is kapunk, lásd: aranytál, üvegtégla, kék redőny

Lehetőségek: 9/10

Sajnos egy pontot bukik a szett, egy –a Creator-ra- jellemző hiba miatt: nincs padló! A megépíthető 3 ház mindegyike remek

Ár: 9/10

Ugyan jó áron vettem, sőt több mint jó áron, de ettől még más boltokban nem olcsó, és ennyi pénzért még egy-két plusz dolgot szívesen látnék a dobozban.

A pontok átlaga pedig: 9,333… végtelen tört.

Összességében egy szép szettet szereztem mesés áron, és nem csalódtam a doboz tartalmában sem. Nagyon tetszenek a kivitelezési ötletek, és igen játszható, mégis modell-szerű házat kaptam eredményül. Könnyen berendezhető, van benne hely bőven. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Kit Fisto (Czuppon Bálint)

Twitter

TWITTER

 

A LEGOROOM-ot megtalálhatjátok a Twitteren!

A profilképünk:

A  LEGOROOM twittere

 

Hogy a Blog újdonságairól, posztba nem foglalt híreiről, esetleg észrevétételekről, új funkciókról tájékozódni tudjatok, a blog felhasználói fiókkal rendelkezik a TWITTER-en. Itt követhetitek a blogot vagy akár engem is. Hozzászólhattok a blogon nem megjelenő dolgokhoz, és észrevételeket tehettek a bloggal kapcsolatban.


Follow ME!

A Twitter a Legot is utolérte!

 

Persze nem én kezdtem el.

Sőt:

Kövessétek a LEGO-s Blogokat, és jobb lesz a világ!

 

Kit :)

Mi történik a kórteremben?

Az ember néha megbetegszik, ilyenkor (ha súlyos) szépen bevonulnak a kórházba.

 

Nos mi minden történhet egy kórteremben? Igen aki a Doctor House-t nézi az sok betegséget tud mondani, de most nem a betegségekről van szó.

Szóval? Ötletek? Karf Oolhu -nak és gipmetro -nak van egy-egy:

Karf Oolhu-é egy darts verseny,

míg Gipmetro-nak egy "barna kód" ötlete támadt

De ha nem elég a szimpla barna kód, itt van a szöveges verzió is:

Aki esetleg nem tanult, vagy csak nem érti az angolt, itt van a szöveg magyarul

- Ez borzalmas. Takarítsd fel ezt Jennifer.

- Nem Jennifer vagyok, hanem Mia.

- Ne légy hülye...Jennifer. Persze hogy te vagy Jennifer.

 

Kit :)

Coming Soon

Hamarosan itt a LEGOROOM-on egy igazán nagy szett értékelés következik:

6754 - Családi otthon!

Érdemes lesz figyelnetek a blogot, ugyanis a jövő héten bármikor kikerülhet az értékelés.

 

Kit :)

Menjünk plázázni!

Tegnap jártam az Árkádban, és láttam, Robotikai hét van. Egyből kapcsoltam, MINDSTORMS!

Sajnos nem volt nálam semmi, amivel fényképezhettem volna, így kénytelen voltam a Weboldalon található képgalériából lmeneteni a képeket:

Igazából egyiken se kifejezettem a LEGO robotok közt elfoglalt helyét mutatja, de e két képen látszik, hogy bizony a LEGO is ott van az élen:

Na mi van a fekete pólós kesfiú kezében??

És ezen a képen mi van?

 

Persze a válasz: LEGO. :)

 

Ajánlom mindenkinek, aki megteheti menjen ki, és nézzen körül, rengeteg érdekes és fantasztikus robotot tlálhatunk!

 

Kit :)

Nyár! végre...

Ugyan van akinek még nincs nyári szünet, de nekem, és a blognak eljött. Persze folyamatosan frissül a blog, végigjátszásokkal, akciókkal, hírekkel és MOC-okkal. Remélem, aki eddig rendszeresen olvasott, a nyári szünetben is szakít rám egy icipici időt.

Mindenkinek kellemes nyári pihenést, és LEGO-zást!

 

Kit :)