LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

egy hülye videó

Nem LEGO a téma, de majdnem ugyanolyan fenomenális!

Ma éppen turkáltam a jútyubon, mikor ezt találtam:

 

Szerintetek ez az egetverő videó cool, vagy hülyeség?

Mindenesetre ezt a videót 37191131-szer tekintették meg, és 198728 embernek tetszett. Köztük vagyok én is! :D

kit :)

8683

Hmmmm. Nem ismerőse ez a számkód? Mintha valamelyik új szett.... megvan!.... a gyűjthető figek! Éppen most 5 prce olvastam, hogy Androidra letölthető ez a gyűjtés-megkönnyebbítő módszer. Érdekes, és működik is! Sőt a boltokban még csak nem is szólnak rád!

Én először azt hittem, ez drága lesz, nagyon drága, de ma olvastam egy kommentben, hogy 500-550 Ft. ez nem is sok egy ilyen különleges figért. Azt hittem 1000 Ft lesz, de nekem ez egy kellemes csalódás volt; 550 Ft. Mondjuk ha belegondolok, hogy ebben jóval kevesebb darab van mint egy impulse-ban, és az 790 Ft a legtöbb helyen, akkor nem adhatják többért... De ezt mindenki végiggondolja, és majd csak kilyukadnak valahol. Én még egyet sem vettem, de amint vásárolok, jönnek a postok!! :D

 

Ha érdekelnek még képek, meg posztok, irány a Legoblog!

 

A képért, és a hírekért Tutunak a köszönet, megint :P

Kit :)

Fanatizmus, vagy Indizmus?

Ez a Tutu kezd... nem is tudom hogy írjam. ElIndisedni!

 

Most éppen Indiana Jones hétvégét tart, persze a LEGO formátumban megjelent főhössel foglalkozik legtöbbet. Sőt! A minifiget összehasonlította több képpel, hátha hasonlítanak, ami a LEGO CO.-nál nem midíg könnyű feladat, lásd itt! :P

Íme az e hétvége tiszteletére összevagdosott kép:

nos itt van néhány kép:

 

Ha többet akartok látni, itt a link!

 

Egyébként egy - a Star Wars-ban és az Iniana Jones-ben is - ritkán látott kép:

[ Na ki látott ilyet bármelyik filmben? ]

 

Kit :)

 

A képek nagy részéért Tutu-nak, és blogjának a köszönet!

Még két nap!

Figyelem! Még két nap van a LEGOpiacon meghirdetett verseny végéig, tessék sietni! Még én se küldtem el a képeket!

 

Kit :)

az "én" kis Story-m

HALI!

 

Igen, történet-sorozatot írok. az én azért került idézőjelbe, mert nem én kezdtem el. Egy MALUG-os ismerősöm, akinek nem írom ki a nevét (személyi jogok... -_-). Annyit talán mondhatok róla, hogy Ő honosította meg hazánkban az AMCP stílust. Legalább is Ő az első, aki ezt közölte is kis hazánkkal. Az AMCP annyit tesz, Apocalyptic Mecha City Project, Magyarul: apokaliptikus városi harcok prodzsektje.

Az Ő történetében a hadsereget Utászoknak hívják, ők a hivatalos "szerv". Nekem annyira megtetszett az egész, hogy én is elkezdtem irogatni, és Neki is tetszenek az írásaim, legalább nekem ezt mondta . :P

Az én történetemben is szerepelnek az Utászok, azonban én nem hivatalaos katonasági egységről írok. Az Utászok itt csak előbukkannak néha, merthogy én a !2-es osztag jelentéseit írom. Ez az egység egy partuzán haderő, nem potenciális szövetségese az Utászoknak, de mindíg kisegítik egymást.

Nem is húzom továb a szót, inkább olvassátok az általam leírt első részt.

 

Azaz mégis továáb húzom a szót! Anonym barátom nem csak írja az utászok történeteit, de azt meg is örökíti, méghozzá LEGO-ban. (Milyen meglepő!)

 

Na akkor a történet:

 


 

A Gekko megtalálása

 

A 42-esek jelentése:

Felderítés közben a keleti városrészben a romok közt leltünk rá egy tökéletes állapotban lévő, helyi gyártmányú kisteherre. Bevittük a táborunkba, és kicsit fejlesztettük: beletettünk egy modern, nagyobb teljesítmény, mégis kisebb fogyasztású 2000 Le-s motort, hogy a későbbiekben rárakandó páncél ne vegyen le sebességéből, és fogyasztását se növelje. Ezek után a platófalát megnöveltük, és lepáncéloztuk 23mm-es titán-ötvözet lemezzel. Ezek után leheggesztettük a standard ajtókat, majd egy nyílást készítettünk a fülke hátsó falára. A platót leheggesztettük, hogy ne jelentsen gondot a hidraulikus emelő meghibásodása által fellépő emelésre, ami a rakományt elhelyezné a nem kívánt helyre. Lefestettük a gépet szürkével, majd a fülkét is lepáncéloztuk. Arra lettünk figyekmesek, hogy ekkora méretű platóra tökéletesen fel lehet helyezni a légvédelmi üteget, de csak a Bofors-t. az átalakítás végeztével elmentünk a géppel egy próbakörre a tábor 5km-es körzetébe, és a keleti főút 3-as leágazásánál egy lerobbant vastigrist találtunk. Mivel csak a fülke tetejére helyezett géppuska volt nálunk, nem nyitottunk tüzet, de a gép legénységét sikeresen hatástalanítottuk. A vastigris még mindig a helyén van, de az ellenséges felderítés bármikor kiszúrhatja a megüresedett harci modult, ezért a környék bekamerázása, és a kamerákkal összeköttetésben lévő automata ágyúk és géppuskák betelepítése mellett döntöttünk.

 

Jelentés vége

42-es osztag

 


 

Ez lenne az első rész!

Ha tetszik nektek, és ezt jelzitek is, talán hetente kaptok egy epizódot.

 

Kit :) a 42-esek vazatője, és megalkotója :D

még 6 nap

Még hat napot kell várnotok, és egy hónapos lesz a blog. Megmondom azt is, hányan, avagy hányszor néztétek meg a blogomat!

 

Kit :)

egyéb

Ma egy nem túl izgi, mégis számomra fontos dlolgról írok, aminek köze sincs a LEGO-hoz. Mivel 8. osztályba járok, így a továbbtanulással is foglalkozni kell.

 

Engem felvettek a MIG-be. Nem, nem a szovjet harci repülőbe, hanem a Madách Imre Gimnáziumba. Képzeljétek, 600 gyerek közül 30-an jutottak be aba az osztályba, ahova én is járni fogok. Akinek félévkor az átéaga nem haladta meg a 4/5-öt, azt nem vették fel. Mostantól már tudom, mennyire kell tanulni, ha valamit el akarunk érni.

 

Naggyából ennyi, és ebből az a tanulság:

 • Ha valamit el akarsz érni, tanulj szorgalommal!!
 • a GT-ben (gólyatábor) 3 napot töltesz: 3 napig nem alszol, aztán 3 napot alszol itthon. Én még nem voltam GT-ben, de amiket eddig hallottam az efféle táborokról, énezt gondolom: Ha nyugodtan akarsz aludni, legyen nálad gyalogsági ásó, vagy serpenyő :D :P

Kit :)

Sietni

Tessék sietni, mert holnap már nem lesz lehetőség Tutunál jelentkezni a rendelésre!

tovább>>

 

Kit :)

HÍÍÍÍÍÍÍÍ!!

NA!

 

Mit találtam ma, a MALUG-on való Trollkodásom közben? Hát egy nem mindennapi ajánlatot. Talán az ára nem is a földön jár, de nézzünk csak jobban utána. 2010. Második félév. City. 3221.

NEM IGAZ!!! Nem tudjátok mi az? Hát a Lego szállító kamion negyedik verziója!! SZupper szet!!

 

Na egy kicsit mesélek arról, miképp került hozzám, mármint a monitorra az ajánlat. Poshadok a gép előtt (mint általában), és azon töröm, morzsolom, trancsírozom az agyamat, hogy mi frászkarikát postoljak ma. Egyszer csak (Hála Gmail néven ismert levelezőrendszerünknek) amint átléptem a mail-em ablakába, a fiókom automatikusan frissített, és megláttam a beérkező levelet:

 


 

Kedves kit_fisto!

Ezt az e-mailt azért kapod, mert a "MALUG FÓRUMOK" oldalon, a "LEGO -Kínál" fórum figyelését kérted. Ebbe a fórumba, legutóbbi látogatásod óta új témát nyitottak, melynek címe: "Atban Kínál". A következő linkrekattintva eljuthatsz az új témába, mindazonáltal újabb értesítést nem fogszkapni, míg meg nem látogatod a fórumot.

itt a link

Köszi,
A MALUG Csapat


Na hamar el is olvastam mi történt, klikkeltem. Egy teljesen átlagos kis kínál Topic... amíg(és itt jön a furcsaság) lejjebb nem görgettem és meg nem láttam ezt a képet:

 


 

 


 

alatta/felette a felirat: 9700-FT/City Truck 3221

 

Első godolatom: HMMMMMM! O-ó! (megnéztem az árát :P)

Második gondolatom: Hajj! :( :( (csalódottság általi sóhajtás: "nem lehet az enyém, mert...")

Igen-igen, drága, de akinek nagyon tetszik, az VEGYE MEG!! Az rajtam keresztül felveheti Atban-nal a kapcsolatot. Ha most lenne a zsbemben egy valag lóvé, már nem posztolnám, max a végigjátszását. :(:) Ráadásul a Legoáruházban drágább a cuccos.

 

Szóval akinek tetszik, írjon levele nekem, és én továbbítom Atban barátunknak.

 

Megsúgom, szerintem egy-két százast le lehetne alkudni, de ezt tőle kell megtudakolni. Szóvla mail-eket várok!!

 

Kit :)

NAGY

Hali! Megint jelentkezem, innen a stúdióból! :)

 

Mai hírünk egy minden bizonnyal "tátva marad a szád" kategóriájú MOC körül forog.

Aki építi ezt, annak minden bizonnyal sok van a következő alapanyagokból:

 • Idő
 • Türelem
 • Kreativitás
 • Pénz
 • LEGO

A mű nem mindennapi, ha azt nézzük, hogy valójában ez a valmi létezik.(Most azért nem mondom hogy miről van szó, mer így nem csak a címet olvassátok, hanem az egész postot. ;) )

 

Na akkor csapjunk a lecsóba!

építő: Legomonster (nevéből már lehet következtetni a mű méretére?!)

ennek a valaminek a neve: USS Intrepid

jó oké, itt egy kép:

 

Nagy mi? Az nem játékbábu mellette!! Komolyan mondom majdnem olyan hosszú, mint nálunk az előszoba. (Figyelem! Tippeket kérek: milyen hosszú a képen látható hajó?)

 

Legomonster igazi keménylovas emberke, nézzétek végig a Flickr-jét!

A hajó amit épít (fenti kép) egy 2. világháborús Amerikai repülőgép-anyahajó. Ez a hajó a Pacifican harcolt a Japán flotta repülőgépei ellen, valamint a konkurencia hadihajóit innen induló F4U Corsair-ok, amiket nem más épített, mint Mad Physicist. Ő is igen "híres" a Flickr-ön. (ejtsd: Flökk!). rengeteg remek járművet építette eddig, nem csak minifig méretarányban, és remélem ezentúl is ugyanilyen remek építő lesz.

 

íme a hajó hangárában és a fedélzeten álló TBF Avenger repülők:

Ugye már a képen látott LEGO mennyiség is megremegteti a földet?

De ez még mindíg semmi, azokhoz a dolgokhoz képest, amit be fog/be épített a hajóba:

 • motorral ellátot repülőlift
 • eszméletlen mennyiségű légvédelmi fegyver
 • szintén ennyi legénység

Azt hiszem nem is kell többet jártatnom a számat, inkább gyönyörködjünk a képekeben.

 

(Ja amúgy milyen érdekes: a jó építőnek mindíg jó képei kerülnek ki a netre!! Ti nem vettétek még észre? hm?)

Na itt vannak a képek:

Úgy gondolom, hogy nem kell kommentálnom, melyik kép, melyik részét mutatja a hajónak.

A témának más magyar vonatkozása is van méghozzá a Kockák.hu-n. Íme.

 

Remélem ez a post is tetszett nektek, meg a többi is.

 

Kit :)