LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

Karácsony

KARÁCSONY

 

December 24-e van. Nincs mit tenni, a karácsony eljött. Szeretném megköszönni nektek, hogy olvastok. Már csak a kommentelésre kéne rászoknotok, talán jövő ilyenkorra...

Mindenkinek boldog, békés karácsonyt, és kockákban gazdag új évet kívánok.

 

Kit :)

MOCorogtok??

MOCorogtok?

Nos előttetek a lehetőség, Karácsonytól (Dec. 24-től) indul a "moc megosztó" menüpontunk, ahová e-mailben lehet képeket küldeni, én pedig a cenzúra (bármilyen szexuális, kábítószeres utalás kiszűrése) után posztolom az alkotást, az építő nevével együtt, de ha akarja a illető, akkor anonim is lehet küldeni a képeket, annyit kérek, hogy saját legyen az építmény.

Köszönöm!

Kit :)

8686!!!! KÉPEK!!!!

8686!!!! KÉPEK!!!!

 

A mindenit! Még nem is kapható a 3. szériája a gyűjthető minifigeknek, de már van kép a következő sorozatból, és meg kell mondanom, kiváló sorozat lesz! Vajon milyen színű lesz a tasak? Volt már sárga, kék, most a harmadiknak lesz zöld... ennek talán piros :S Nem tudom. Lesz ami lesz, borzalmasan jól néznek ki a jövő minifigurái. De, hogy kik lesznek a tasakokban??

Íme:

csoportkép

A tizenhat figura munka, karakter alapján:

 1. viking
 2. farkasember
 3. versenyszörfös nő
 4. vegyvédelmis
 5. punk-rocker
 6. matróz
 7. francia testőr
 8. profi gördeszkás
 9. kertitörpe (?)
 10. jéghokis
 11. vegyész (mellé kötelező lesz megvenni a vegyvédelmis figet is :P)
 12. jégtancos
 13. Frankenstein szörnye
 14. gésa
 15. focista (talán argentin)
 16. festő

A részletesebb kép

 

Kit :)

LEGO, de mégsem az

LEGO, de mégsem az

Sokat hallhatunk a MEGA BLOCKS-ról, ami a legnagyobb bevétellel rendelkező klóngyártó. Meg kell mondjam, hogy egész jó a minőségű, persze csak néhány elemük. A figurákban igen csak elmaradottak, ha a kézi szerszámaik dizájnját nézzük. Nekem van akkora szerencsém, hogy birtoklok néhány készletet, pontosabban kettőt, de unokaöcsémnek igen nagy kollekciója van, néha kedvet kapok ezekkel a elemekkel játszani. Gyártottak "metal dragons"-t, amiből nekem egy van, szeretem is , de az egyik könyöke szétment így a játékélmény 40%-ot esett. Unokaöcsémnek hadihajója, orkjai és mindenféle felettébb visszataszító lénye van, amiktől néha feláll a szőr a hátamon. Nem igazán erről a gyártóról akartam beszélni, sőt nem is én akartam beszélni, csupán egy kis étvágycsinálót írtam, hogy kifejtsétek nekem, milyen pozitív/negatív emléketek, élményetek van ezzel a gyártóval, vagy más klónozók termékeivel kapcsolatban. Ha nincs semmi ilyen készletetek, de a véleményetek megvan, akkor írjátok le, engem is érdekel és így azt is megtudhatom, mennyien vagytok konzervatív, "csak legót" olvasók, és mennyien vagytok mást gyártótól is vásárlók, netán olyanok akik keverik a tiszta kockákat a hamisítottal.

 

Csak, hogy néhány klónozót említsek: MEGA BLOKS, Ecco Lecco, Brick, stb

Ennek még folytatása következik, más kategóriájú gyártóktól.

Kit :)

Vannak hírek!

Most aztán kaptok mindent

mi jó!

1.: A lego.blog.hu nem létezik többé ezen a néven, kockagyárrá reinkarnálódott. Akit érdekel miért, annak tessék a cikk.

2.: Átalakulásuk, nem is tudom, hogy mondjam, talán megünneplésére versenyt hirdettek, a blog történelmében másodszor, igazán csábító nyereményekkel.

3.: A TESCO-ban minden LEGO termékre 20% kedvezmény van, érdemes utánajárni. A MATCH-ban is tart még mindig a pontgyűjtőakció.

4.: Néhány figura a harmadik szériából: katt ide!

5.: BrickLinken megtaláltam olyan elemeket, melyek nem is LEGO-k. Itt az ominózus kategória.

6.: Küldjetek képeket saját építményeitekről, Ugyanis új menüpont került a blogra.

 

Kellemes várakozást, holnap is lesz poszt, egyenlőre csak annyit mondhatok, hogy nem lego elemekről lesz szó. ;)

Kit :)

Blogger játszik: Prison Carriage Rescue

Blogger játszik: Prison Carriage Rescue

 

Előző posztban írtam, hogy legközelebb egy értékeléssel járulok elétek. Nos, remélem, ezzel a kis irománnyal kedvet csinálok nektek egy, vagy akár több 7949-es megvásárlásához.

7949 - Prison Carriage Rescue

I.Alapadatok

Név: Prison Carriage Rescue (mentés a rabszállítóból)

Cikkszám: 7949

Téma: Castle

Altéma: Kingdoms

Kiadás éve: 2010

Kockaszám: 50 db

Minifig: 3

Ára: 2690 Ft (Liliput játékország) – 2890 Ft (S@H)

II. Mi van a dobozban?

A dobozban természetesen LEGO van.

Kezdjük a dobozzal. Pont akkora kartont vehetünk le a boltok polcairól, mint amekkora egy Star Wras-os battlepack. A doboz szép grafikával van ellátva, a LEGO Co.-tól megszokott és elvárható jó minőségű képekkel. Olyan jó érzéssel tölt el, hogy ezen a dobozon nincsenek a csihi-puhi és lézer effektek, amik egem néha kifejezetten zavarnak. A doboz egy szép festett hátteret kapott ott ahol kép van, egyébként a várfal kőmintája látható a doboz többi részén. Igen szép színeket használnak.


A doboz éppen optimális mérető ahhoz a kis csomaghoz amit a gyomrában rejt. Két zacskó (igazából három, erre még visszatérek), egy ló és a leírás van a dobozban. Nagyon örültem, mikor azon kaptam magam, hogy nem kellett vadul rázni a dobozt, hogy kijöjjön belőle az ami benne van, csak kinyitottam a saját hülye módszeremmel-körömreszelővel vágom fel a ragasztásoknál a perforált oldalon, mert ezzel egy igen jó állapotú, mégis kinyitott dobozt birtokolok-, fejreállítottam a dobozt, és megvártam míg minden kicsusszan belőle, nagyon jó érzés volt.

Itt kitérnék arra, hogy nem csak azért teszem el a dobozokat mert gyűjtöm őket, meg mert LEGO-s cuccok, hanem azért is, mert minek kidobni, ha már kifizetted a nyomdafestéket, a kartont és az áramot amivel nyomtattak.

III. Játékmenet.

Igazán élveztem az építést, bár kicsit rövid volt, ami nem éppen pozitívum az én szemszögömből, nem szeretek órákig építeni, de öt percig se. Ez meg is fog látszani a pontozásnál. Ahogy azt a tervrajz is mutatja, a figurával kezdtem az egészen rövid tortúrát. A készlethez jár egy szép fekete ló is, amelyikről később kiderül, hogy studos a háta, Nagyszerű figurákra tettem szert, nagyon tetszett rajtuk, hogy a hátuk is festve lett. A fejekkel is elégedett voltam 66%-ban, mivel az oroszlános lovag pont azt a fejet kapta, amit lassan minden témában megtalálhatunk, de a másik kettő igazi gyöngyszemek: az egyik egy régen áhított fejecske, két arccal: egyik oldalon határozott, magabiztos mosollyal, a másik oldalon egy ijedt, tátott szájú arccal, a másik arc rögtön levett a lábamról meggyőző mosolyával és szakállával. A szekér igazán egyszerű szerkezetű, csupán az olyan idióta építők mint én képesek 15 percig építeni egy ekkora szekeret. Az apróbb elemek számomra nagyon kellemes meglepetést okoztak azzal, hogy mind az 1x1x2/3-os slope-okból, mind a sisakdísz-lángnyelvekből kaptam pótot, ami egy ekkora szettnél általában nem így van. Tehát kaptam egy aranyszínű és egy sötétzöld 1x1x2/3-os minislop-ot, és egy piros, egy átlátszó-narancs sisakdíszt pótba. Egy ló is van a dobozban, hiszen hogy csomagolhatnának be egy lovas kocsit ló nélkül? És itt utalnék vissza egy mondatomra, miszerint erre még visszatérek. A harmadik zacsiról van szó, amely nem is igazán szacsi, hiszen már anyagában sem hasonlít az őt tartalmazó csomagolásra. Ebben az icipici zacskóban van a fekete paripa fejvértje, és a dísznek belevaló arany unikornis szarv.


IV. Értékelés

Minifigek: 10/10 Nagyon jó figeket kaptam ehhez a szetthez, valószínűleg ezek a minifigurák adták meg ahhoz az utolsó löketet, hogy megszerezzem ezt a szettet. A ló is egy briliáns alkotás, fekete telivér, gyönyörű fejvérttel. Annyira megtetszettek a szett összerakása során, hogy többször is megálltam az amúgy igen rövid építéssel, és a kezembe vettem ezeket a figurákat. Miközben a tenyeremben forgattam őket egy gondolatom támadt; "ezt a sorozatot össze akarom gyűjten"i. Remélem ez az gondolat, vágy teljesülni fog.

Kockák: 6/10 Ugyan a készleten érződik, hogy a figurák miatt lett kiadva, én több kockát szerettem volna látni a dobozban.

Játékélmény: 7/10 Sokat rontott a rövid építési idő, ennyi építést én kb. a small cartól tudnék elvárni, nem egy ekkora, közel kétszer akkora szettől.

Ár: 9/10 Megéri az árát, annál is inkább, mivel 3 nagyon klassz figet kaptam, és ha egy ilyen figurát mondjuk 600 Ft-ért veszek átlagosan, akkor már csak 800 Ft a maradék, ami igazán nem nagy pénz ennyi kockáért

Az átlagos pontszám 8/10, ami egy jó átlag egy ilyen szettnél. Örülök, hogy birtokomban van ez a szett, ajánlom minden középkori LEGO-t kedvelő olvasónak.:)

 

Itt most ne várjatok olyan hozzáfűzéseket mint a legoblogon, mivel ez nem az és jelen esetben a blog szerzője (én) posztoltam a kritikát, így aztán minek írjam le saját gondolataimat, ha eddig is azt olvastátok? De a kockagyárban (volt legoblog) olvashatjátok Scorpicore értékelését, mellet van az enyém is, és ahhoz a verzióhoz Tutu is hozzászólt. ;)

Kit :)