LEGO room

minden ami LEGO!

Friss kommentek
 • kit-fisto: Köszönöm! :) Remélem mg a héten összejön egy poszt, legyen mit olvasnod! :D
  (2011-05-04 19:57:30)
  1 éves a blog
 • 5N87: Én időnként be szoktam nézni ide. Boldog születésnapot a blogodnak. :)
  (2011-05-04 17:26:53)
  1 éves a blog
 • melba: Köszi és Neked is szép ünnepeket kívánok :)
  (2010-12-24 19:47:59)
  Karácsony
 • 5N87: Kellemes Karácsonyt és boldog új évet Neked is!

  Laci
  (2010-12-24 17:34:47)
  Karácsony
 • kit-fisto: tetszik :D
  jó hogya figurák isszerepet kapnak! :) Grat!
  (2010-08-23 11:33:26)
  egy link
Feedek
Megosztás

Időkapszula

Időkapszula

 

Mindenki tudja, mi a szó jelentése, mégsem csinálnak ilyet, pedig egyszerű. Ha legközelebb eljutok egy játékboltba, veszek valami LEGO-t, és elteszem mondjuk 5-10 évre. Meglátjuk meddig bírom nem kibontani a dobozt. :D

 

Kit :)

Új gungan-ek

Új Gungan-ek! És LEGO a köbön!

 

Éppen a minap olvasgattam (na jó, ez talán túlzás, még csak három bejegyzése van) egy újabb LEGO-s blogot, a LEGO a köbönt, és igazán érdekes felfedezést tett Geera95, a blog szerzője, melyet nekem is elújságolt, és megvitattuk, később találtam is két képet a társalgás alanyáról, alanyairól. A jövőre megjelenő 7929 - Battle of Naboo (harc a Naboon) készletnek már bizony láthattuk a dobozát, de nem egy variációt ismerünk a dobozban helyet foglaló két Gungan-ról, egyikük ráadásul Jar Jar Binks. Nos mikor megtaláltam a képet, és megmutattam neki, nagyon megörült, írt is gyorsan egy cikket, amit nem fogok át kontrolcékontrolvézni, mert az úgy nem fair. Olvassátok el az ő cikkét  az ő blogán (milyen furcsa, hogy a blogán szóalak a helyes, nem pedig a blogján *.*).

Jó olvasást kívánok.

Kit :)

2011

2011/2
(milyen jó szettek lesznek jövőre?)

 

Ritkán írok tudom, de most egy jó hosszú poszttal jöttem elétek, remélem tetszeni fog, és megbocsátotok nekem ezért a rendszertelen rendszerért. :(

Még korai így november elején a 2011-es készletek képeit keresni, dehát egy jó magyar LEGO-s nem bír várni. Ez szerintem tipikus egy LEGO-st nézve, hiszen ki az, akit nem érdekel, hogy mire érdemes spórolnia jövőre. Rengeteg feltevés, ötletelgetés van így az utolsó hónapokban, hogy "vajon mi lesz?". Szerencsére már lehet találni képeket, hála a világhálónak. Már megint a Legoblogot majmolom, de megint megelőztek engem, meg hát Tutu és társszerzői gyakran tudják frissíteni híreiket érdekességeiket, én meg csak nagyritkán, amit szégyenlek is. Nos nézzünk körül, mit lehet találni jövőre a boltok polcain.

 

A City sorozat rendőrség ágazatát már biztos mindenki unja, még az is, aki a LEGO ezen ágát kedveli, gyűjti. Annyira kifulladtak, hogy már nincs olyan termék, amit úgy adhatnának ki, hogy egy ilyen már mintha lett volna. Szerencsére most nem ez a helyzet. 2008-ban egy az egyben ugyanazokat a konstrukciókat adták ki, csupán a matrica lett kékre cserélve, és az ablakok lettek Trans light blue színűek, azóta pedig ennek a változtatásnak a következményeit vehettük le a polcokról. Nos jövőre sem lesz máshogy, de legalább jobban fognak kinézni, mint az eddigiek.


Amolyan tradició a LEGO-nál, hogy palotákat adnak ki rendőrkapitányság névvel, őszintén szólva nekem jobban tetszene egy mezei állomásocska, mint ezek az üvegfalú monstrumok. Nos itt az új palota, amiből sokmindent ki lehet hozni, feltéve, ha megvetted az utóbbi 2-3 kapitányságot, mert akkor legalább rendesen fog kinézni az amit te "összeMOCcintassz" belőlük.

Ami itt érv lehet a megvásárlás mellett, az az, hogy jól néznek ki a hozzá tartozó járművek, sok figura van hozzá (az eddigiekhez viszonyítva), adnak hozzá egy ÚJ kutyát, ami elég drága lesz BL-en.

BL-ről jut eszembe, már biztosan olvastátok a szomorú hírt, miszerint Daniel Jezek elhunyt. Ő volt a BrickLink Megalkotója. Nyugodjék békében. ;(

 


 

Másodiknak egy igazi ínyencség: a kamion. Erről csak azt tudom, mondani, ilyen nem létezik. De minden hat évesnek álma, hogy egy olyan kamiont birtokoljon, amely a rend őreit hordozza belében, és szuper-hiper radarokkal és lokátorokkal mérik be a zsebmetszőket, akiket csak hatalmas autósüldözés és rengeteg törés-zúzás árán tudnak elkapni. Nos ez a kamion dolog is eléggé kitaposott téma, de legalább most mutatós gépet hoztak össze.

Végre nem felfelé nyílik a pótkocsi oldala, hanem két részre válva, ablakszárnyak módjára nyílik ki, aminek -mégha nem is veszem meg- nagyon örülök. Hogy a rendőrmotort se keljen elvetni, ehhez a szetthez csomagoltak és igen pofás kis piros sportkocsi kíséretében. A történet azonban nem áll össze a fejemben. Gyorshajtásért verték bilincsbe szegény (miért adnak minden nem rendőrre rabruhát a rendőrség sorozatban??) sofőrt. Vagy autótolvajt fogtak kamionnal?? Nekem ez örökre rejtély marad, aki egy hihető, reális sztorit talál ki, kérem írja meg nekem. :)


És itt van az a szett, ami igazán érdekel engem, mert ilyennel még életemben nem találkoztam. Először a Star Wars vonalat elrajzfilmesítették, amiért én nagyon-nagyon mérges vagyok, GRrrr! Ez a hülye Clone Wars magával hozta a nem hülye battlepackokat, bár nem CW-s volt az első bp, de ott lett igazán nagy keletje ennek. Most még a rendőrség is kapott egy erősen erre a témára hajazó készletet, ami igazán tetszetős, mondhatnám azt is, nagyon bejövős. :)

Csak jókat tudok róla mondani. Sok figura, új dizájnos kutya ÉS a bűnözők ugyan arcra ikrek, de új rabruhát kapott az egyik. És ha jobban megnézzük a képet, 2 új elemet találhatunk: egy puttonyt (de szeretem ezt a szót) és egy feszítővasat, ami nem igazán lett eltalálva, már a színe miatt sem, szerintem a Brickforge sokkal jobbat gyártott le. Aztán ott van a gyalogos rendőr, akinek az újfajta fehér sapkája van, és a kezében lévő zseblámpa nyele mintha egy fekete fénykardmarkolat lenne. Szerintem a bankautomata is jól néz ki. Ez egy 5/5 pontos szett

 


 

Nos nézzünk körül ennél a szégyenfoltnál, az elkomolytalanított Star Wars-nál. Mostmár hagyomány, hogy a nem CW-s készletekben is vagy egy kis rajzfilm beütés, amit igen ritkán nyeri el a tetszésemet. Szerencséjük van a dizájnereknek, mert jövőre lesz 3-4 olyan készlet, melyekről egyáltalán említést tenni érdemes.

Az első ilyen, inkább legyen az első kettő, a bp-k, ezek szerintem jól sikerültek, ráadásul olyan figurák vannak benne, melyek nem csak a gyűjteméyedet változtathatják meg, de más kosztümizált, vagy ritka figura EbaY, vagy (szabvány, ritka figurák esetében) az árukat dobja lejjebb, legalább egy ezressel. Nos ez a két bp a Madalorian battel pack, és a Clone trooper battle pack. Mindkettő nagyon ütős, az egyikben 4 db Boba Fett alapfigura van, és nem akármilyen jármű, ugyanis ez nem egészen egy a LEGO dizájnerei által kitalált sikló, nekem nagyon tetszik, erről ennyit.

És most nézzük a másik bp-t, a Clone trooper battle pack-ot. Itt is egy létező gép van a dobozban, és evidens, hogy négy figura, méghozzá nem is akármilyen figek! Egy ARF trooper, ami igen nagy kincs lesz, szerintem 3-szor annyit ér, mint Cody és Rex minifigura együtt. (A tisztek szerintem mind el lettek -khm- cse**ve) Továbbá van ebben a dobozban két Bomb squad trooper, senki nem tudja miért pont ebből kellett kettőt tenni a dobozba. A negyedik figura ge yigen jól kinéző Clone trooper commander. Még egyszer mondom, hogy nagyon jól néz ki, főleg a színe miatt.

Erre a két bp-re nem tudok sok rosszat mondani, tlán a két Bomb squad trooper zavaró ebben a dologban, de ezt mindenki eldönti magának.


Következik a a Battle of Naboo, ami ugyan jól megnézve csak 1999-es, 2000-es szettek újratervezése és egybecsomagolása (annyi eltéréssel, hogy ez nem egészben van benne az új verzióban, csupán a figurákat tették át kicsit átdolgozva), de talán éppen ez benne a szép. Én elfogult vagyok az olyan szettekkel amik a nabooi eseményeket dolgozzák fel, ez alól kivétel az MTT, amit nagyon utálok. Ez egy szép készlet, meglepően jó figuraszámmal (ez 2011-ben ilyen fura dolog, sok figurát tesznek a dobozokba). A gép is igen jól kidolgozott, úgy néz ki, akár a filmbéli. Nem is beszélek róla többet, nekem nagyon tetszik.

A másik ilyen említésre méltó szett az Imperial V-wing. Ez egy különös szett, mivel nem sok olyan készletről tudunk, mely közvetlen a Galaktikus birodalom megalakulásával egy időben játszódó csatákban használt járműveket dolgozza fel. Ez egy ilyen ínyencség, aminek szerintem igen jó formája van. Nem sokban különbözik a 2005-ben megjelent elődjétől, a kialakítása is körülbelül ugyanez, a pilótafülke üvege a képről ítélve új elem, az asztroszerdroid is új darab, a pilótát még nem tudom mennyire mondhtó újnak, mivel ezek a képek, amiket a posztban láthattok, még nem a megjelenő készletek figuráit mutatja, vannak kis eltérések, de a körülbelüli kinézetet le lehet belőlük szűrni (lásd Battle of Naboo doboza, a droidszállító előtt elfutó Gungan egy Endori lázadó torzót kapott, míg abban a kis cellában, ahol a készletben szereplő figeket mutatják, sima zöld teste van, de a másik Gungan is elég fura, ő új torzót kapott, de a szóban forgó kis cellában Jar-Jar régi torzója látható).

Ez a készlet is kell nekem. :)

 

A Star Wars-os készletek dobozain látható figurák még nem végleges kinézetükben láthatók.

Nos remélem ezzel a kis előértékeléssel lekötöttelek titeket egy kis időre. :)

 

Kit :)